Töltött fasírt "tekercselve"

2014-06-21

sponsored links


Próbának megérte elkészíteni, de legközelebb még színesítem, pld  paprikákkal.
Az íze nagyon meggyõzõ volt, nem csalódtam a fûszernövényeim "közremûködéseiben".


Hozzávalók:
  • 500 g sertés darálthús
  • 2 szeletke szikkadt kenyér
  • 1 tojás
  • 2 újhagyma feje
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 kávés kanál õrölt pirospaprika
  • 1 evõkanál olaj
töltelék:
  • 3 db fõtt tojás
  • 5 szelet lapkasajt
  • 4 szelet sonkaszelet
  • 5 szelet bacon
  • 1 ág rozmaring
  • 2-3 kakukkfû
  • 3 bazsalikomlevél
  • zöldpaprika
  • 1 evõkanál olaj



Elkészítése:
A hagymákat az olajon átdinszteltem, majd a darált húshoz adtam a tojással,az áztatott kenyérrel, fûszerekkel együtt.
Egy kb 50 cm-es alufóliát duplán vettem,ráhelyeztem egy bambusz alátétre, lekentem olajjal, majd ráhalmoztam a masszát, és elterítettem úgy 1,5 cm-es vastagságban.
Ráhelyeztem 5 szelet szalonnát,majd lapkasajt, szendvicssonka,szeletelt fõtt tojás,zöldpaprika került rá.
A bambusz alátét segítségével (törlõruhával is lehet)mindig csak egy kicsi, fél kör tekerési mozdulatot végezve fölcsavarjuk a masszát .
A fóliát összefogjuk, végeit szaloncukor szerûre csavarjuk jó szorosra.
180 fokon 1 órát sütjük, majd kibontjuk, és a keletkezõ zsiradékba( ami a szalonnából, húsból kisült) locsolgatva szép pirosra pirítjuk.
Kihûtve szeletelhetõ csak könnyen és szépen!



Folytats a blogon ... konyha-labor.blogspot.com/2014/06/tol...

sponsored links

Keres?s