Töltött fasírt "tekercselve"
sponsored links
Próbának megérte elkészíteni, de legközelebb még színesítem, pld paprikákkal.
Az íze nagyon meggyõzõ volt, nem csalódtam a fûszernövényeim "közremûködéseiben".
Hozzávalók:
- 500 g sertés darálthús
- 2 szeletke szikkadt kenyér
- 1 tojás
- 2 újhagyma feje
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 kávés kanál õrölt pirospaprika
- 1 evõkanál olaj
töltelék:
- 3 db fõtt tojás
- 5 szelet lapkasajt
- 4 szelet sonkaszelet
- 5 szelet bacon
- 1 ág rozmaring
- 2-3 kakukkfû
- 3 bazsalikomlevél
- zöldpaprika
- 1 evõkanál olaj
Elkészítése:
A hagymákat az olajon átdinszteltem, majd a darált húshoz adtam a tojással,az áztatott kenyérrel, fûszerekkel együtt.
Egy kb 50 cm-es alufóliát duplán vettem,ráhelyeztem egy bambusz alátétre, lekentem olajjal, majd ráhalmoztam a masszát, és elterítettem úgy 1,5 cm-es vastagságban.
Ráhelyeztem 5 szelet szalonnát,majd lapkasajt, szendvicssonka,szeletelt fõtt tojás,zöldpaprika került rá.
A bambusz alátét segítségével (törlõruhával is lehet)mindig csak egy kicsi, fél kör tekerési mozdulatot végezve fölcsavarjuk a masszát .
A fóliát összefogjuk, végeit szaloncukor szerûre csavarjuk jó szorosra.
180 fokon 1 órát sütjük, majd kibontjuk, és a keletkezõ zsiradékba( ami a szalonnából, húsból kisült) locsolgatva szép pirosra pirítjuk.
Kihûtve szeletelhetõ csak könnyen és szépen!